veiligheid tijdens de wandeling

veiligheid geboden

De groepen worden niet te groot gemaakt. Een te grote groep honden is moeilijker onder controle te houden en moeilijker te overzien. Zodra er 1 hond gaat rennen of, erger nog, gaat vechten dan doen andere honden vaak mee. Dit is vanzelfsprekend bedreigend voor andere honden en mede-wandelaars.


Er wordt gekeken naar de samenstelling van de groepen zodat het een relatief rustige groep wordt. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de oudere, puppies en zwakkere honden. Als de wandelingen niet meer verantwoord zijn voor de oudere, puppies en zwakke hond dan zal geadviseerd worden om een andere uitlaat-oplossing voor de hond te zoeken. 


Als de weersomstandigheden het niet toelaten om veilig te wandelen zal de wandeling ingekort worden of zelfs afgelast worden. Denk hierbij aan extreme hitte of zware onweer, hevige sneeuwval of ijzel.


Onder veiligheid versta ik ook het kennis hebben van honden en hun gedrag. Ik zal dan ook regelmatig lezingen en workshops volgen om zo up-to-date te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van omgang met en het gedrag van honden.


Het wandelgebied moet ook veilig zijn voor honden. Denk hierbij aan de bereikbaarheid van de auto en het wel of niet rondslingeren van eventueel gevaarlijk afval (glas).


Een brandblusser en EHBO-doos zijn aanwezig in de auto.

Ik ben tevens in het bezit van een EHBO diploma en heb tijdens de wandelingen EHBO benodigdheden in mijn tas.

EHBO cursus gedaan bij Dieren Dokters Ede

Nieuwe reacties

09.09 | 14:52

Hoi Gwendoline,
Zou jij aanstaande zondagmiddag Santi en Daisy kunnen uitlaten?
met hart groet, Marijke Baden, obrechtlaan 23, 0318-616556
email bad-lang@wxs.nl

30.06 | 12:54

Hey hoi
Bedank voor de gezellig wandeling, heb weer veel geleerd vandaag. Je bent een lieve en geweldige meid. Tot de volgende wandeling. Gr Tamara en Baloe

22.04 | 15:21

Ben erg tevreden kundige omgang met de hondjes

04.11 | 17:21

Yes toppie. Nog geen hondje, maar als die er komt, mag je oppassen. Mooie website. Heel veel succes.